Wednesday, June 24, 2015

Feeling happines in Ramadhan Month 1436H -- some good deeds

Alhamdulilah, we are in 7 day of Ramdahan 1436 H, so, what can we do in Ramadhan month to increase our faith to Allah SWT, here perhaps some things that can be done in Ramadhan month :
1. Fasting of Ramadhan
This month is so fantastic month for Moslems, every good deeds will be count more than usual month, if we conduct prayer individually it will be count like we pray together, Subhanallah...
2. Conduct Tarawih prayer
in our usual month, perhaps for someone who usually conduct "tahajud prayer" in this Ramadhan changed to "tarawih prayer", although there are difrerent thing whether conducted 11 'rakaat' or 23 'rakaat', the most important thing is we must conduct 'tarawih prayer', isn't it :)
3. Read holly qur'an
to read holy qur'an is our obligation as Moslems beside conduct prayer and other deeds, it's not only read holly qur'an but also try to learn and implement it (it called 'tadabur' qur'an). we must have our willing to finish 30 juz of Qur'an in Ramadhan month, one of the way to finish it is; please read 2 sheet after taken obligatory prayer (after Isya read 2 sheet, after Subuh read 2 sheet, after Dzuhur read 2 sheet, after Ashar read 2 sheet, after Magrib read 2 sheet) finally, by the end of Ramadhan month we will finish all sheet of holly Qur'an (30 Juz); belive it insya allah :)
4. Give alms (in Arabic called shodakoh)
5. Umroh for the one who can conducted (capable in money, time, and health)

would Read More..!

Tuesday, June 23, 2015

Gimana sih cara mereset ulang ID BBM?

What a pity, my daughter always ask me, " ayah, please repair my ID BBM", oh anak TK pun sekarang maenanya sudah BBM, jaman ayah dulu maennya petak umpet melulu :). Cara reset blackberry ID BBM karena lupa password. Untuk anda yang mengalami masalah dengan email / password bbm yang tidak bisa login, berikut kami sajikan tips trik mengatasi lupa password blackberry ID bbm di hp android, blackberry, iOs iPhone ataupun windows phone. Cara logout bbm/ blackberry ID dan juga cara merubah email dan password bbm. Hadirnya aplikasi blackberry messenger untuk semua platform OS benar- benar membawa pengaruh besar pada penjualan smartphone khususnya untuk smartphone maupun tablet android. Angka kenaikan penjualan handphone android mengalami peningkatan hampir 80% jika dibandingkan dengan periode tahun- tahun sebelumnya.

Terkait dengan informasi mengenai cara reset blackberry ID BBM, kehadiran aplikasi bbm di android dan platform lain ini ternyata juga sedikit membuat penggunanya kebingungan khususnya para pengguna yang sebelumnya belum pernah mencicipi aplikasi blackberry messenger di blackberry. Khususnya pengguna yang sering lupa password blackberry atau mungkin email blackberry id tidak bisa login bbm. Karena itulah disini akan kami sajikan panduan cara reset blackberry dan juga cara merubah email bbm untuk anda yang tidak bisa login ke blackberry messengernya.

reset-blackberry-id
Cara Reset Blackberry ID BBM ( Mengubah Password) :

1. Sebelum anda mereset blackberry ID bbm anda, cobalah untuk melakukan pergantian password blackberry id lama anda ke password yang baru.

2. Caranya silahkan anda menuju Halaman Ini : us.blackberry.com/bbid.html

3. Selanjutnya masukan email blackberry ID anda, serta lengkapi semua kolom yang tersedia.

4. Setelah itu akan muncul pesan bahwa password baru blackberry id anda akan dikirim melalui email yang anda masukkan tadi.

5. Buka email anda dan KLIK link yang dikirimkan oleh pihak blackberry.

6. Setelah itu silahkan masukkan password baru bbm anda yang ingin anda gunakan.
Cara Membuat Blackberry ID BBM Baru :

1. Buka aplikasi BBM dan pilih “Create Blackberry ID”

2. Lengkapi semua kolom yang disediakan. Jika perlu catat email dan password blackberry ID anda agar kedepannya tidak lupa ketika anda berganti smartphone.

3. Selesai, blackberry ID baru anda sudah bisa digunakan.

Cara Ganti PIN BBM/ Merubah Email Blackberry ID di Android :

1. Cara yang pertama bisa dengan melakukan uninstall aplikasi bbm anda, setelah itu download dan install bbm lagi dan login dengan email baru yang ingin anda gunakan.

2. Cara kedua bisa anda lakukan tanpa menghapus aplikasi bbm anda, yaitu dengan cara masuk ke menu “Setting”,  kemudian pilih pilih “Apps”, dan pilih aplikasi BBM, setelah itu tekan tombol menu dan pilih “Clear data”. Maka secara otomatis bbm anda akan Logut.

Itulah informasi mengenai cara reset blackberry ID karena lupa password ataupun karena tidak bisa login bbm. Sebagai tambahan informasi, jangan lupa juga untuk menyimak artikel kami lainnya yang mengulas informasi mengenai cara reset blackberry serta koleksi DP BBM terbaru 2015 dari kami.
Source :

would Read More..!

Saturday, June 06, 2015

Alhamdulilah..Terimakasih ya Allah, terimakasih dr. delle hanelia Amali

Alhamdulilah telah lahir putra kami pada hari kamis, 14 mei 2015 lalu di Rumah sakit Al-Islam Bandung jam 21.46. putra kami diberi nama Muhammad Salman Al-Khwarizmi. Nama Muhammad diambil dari nama Rosullulah Muhammad SAW, Salman dimbil dari potongan Salman Al-farizi sahabat rosullullah gubernur yang soleh, cerdas pemberi ide pada perang khandak yang membuat kemenangan bagi kaum muslimim, terakhir Al-Khwarizmi diambil dari Al-Khwarizm bapak Aljabar, cendekiawan muslim, sebut lah Bapak Informatika... :).

Pengalaman proses melahirkan di RS. Al-Islam alhamduilah sangat memuaskan, dari mulai dapat rekomendasi lahiran secara sc (Caesar) dari dr. delle, beliau luar biasa dari awal tidak memvonis istri harus caesar, meskipun putra kami yang pertama Khansa Deya Nur Dzakirah lahiran secara caesar pula di RSUD. 45 Kuningan, beliau (read: dr. delle) dengan santun, semangat memberi semangat jika berusaha istri saya dapat melahirkan normal meski pun bayi yang akan dilahirkan besar lagi sekitar 3.6kg.

Menjelang kontrol kandungan terakhir, tgl. 13 mei 2015, saya meminta dr. delle untuk persalinan secara sc, mengingat kondisi istri yang tidak terpenuhi masa warming up sebelum persalinan normal yaitu jalan cepat setiap hari 3 jam sampai perut koclak..:) apaan tuh koclak, just search at translate.google. Beliau memberikan surat pengantar untuk tindakan sc, Alhamdulilah besok harinya tanggal 14 mei 2015 masuk ruangan Kls. 1 Ruang Ibnu Sina, thanks Pa Iwan, dan Ibu di Pendaftaran rawat inap yang sudah sabar nelpon terus mencarikan kamar yang kosong.

Alhamdulilah, terimakasih dr. delle pas libur nasional malam2 jam 21.30 Ibu datang ke Al-Islam demi untuk mengoperasi istri saya secara sc, terimakasih juga Bapak/Ibu dokter dan perawat di ruang bedah yang sudah membantu syariatnya proses persalinan istri secara sc, menutupi auratnya, mendo'akan dan mengiburnya. Jum'at seharis esudah operasi istirahat, sabtu tanggal 16 mei 2015, alhamdulilah istri, anak sehat dan sudah dperbolehkan pulang, ALHAMDULILAH banget.. semua persalinan di cover syariatnya dengan BPJS, tanpa ada tambahan biaya sepeser pun, Terimakasih ya Allah...alhamduliah puji syukur milik Allah SWT, terimakasih semua personel di RS. Al-Islam, dr. delle, pa. Iwan dan Ibu, Pak. Satpam, para Dokter, perawat, petugas administrasi, dan ini nih Bapak2 di Mesjid Al-Islam, jazakumullah khairan katsiron. :)

would Read More..!

Saturday, March 28, 2015

Do you wanna be Lecturer?

Last monday, I attended workshoop at PD Dikti in Jatinangor, sumedang. the first speaker was realy great from Prof. DR. Abdul Hakim Halim as a coordinator of PD DIKTI previously coordinator of Kopertis IV Jabar and Banten, he is also as 'Guru Besar' in Industrial industry of ITB, there some interesting speech from him, bellow :

some inspirational quotes(1) "there is no place for stoping in this way, latenes of attitude is definied as death, for the one who moves, if they just stop for a while, they will be crashed" said Muhamad Iqbal.

then..let's look inspirational quotes(2) from Steve Jobs, "I was lucky -- I found what I loved to do early in life","I had been rejected but I was still in love","the only way to do great work is to love what you do","your time is limited, so don't waste it living someone else's life".
I as a personal entirely agree with Prof. Hakim said, we as aLecturer have theree poits of Jobs " Teaching, conduct research and do community service".
You..love your Job and conduct it by heart.

would Read More..!

Thursday, February 05, 2015

New Forum for OOP_IF_UIN Sunan Gunung Djati Bandung

"Salam, para penggemar...", here I attached a link for join in Google Group of OOP_IF. This group consists of some materials of Object Oriented Programming using Java as tool of deelopment. for some university students who take this lesson, please register to lnk below

https://groups.google.com/forum/?hl=id#!forum/oop_if

Of course some materials which already downloaded, you must read it, learn it and try to implement in some tools of Programming such as Elipse, NetBean and Visual Studi using Visual Basic.Net.
it will be very useless, if the materials just fill in your Notebook PC, won't it.

Best regard, your Lecturer Ader

would Read More..!

Tuesday, January 27, 2015

International Seminar at ITB 2015

Call for paper : Asalamu'alaikum researchers...
The International Conference on Electrical Engineering and Informatics (ICEEI2015) will be held in Bali, Indonesia on August 10 – 11, 2015. This conference is an international event organized by the School of Electrical Engineering and Informatics, ITB, Indonesia and co-organised by Faculty of Information Science & Technology, UKM, Malaysia. The purpose of this conference is to provide a forum for researchers, scientists and engineers from all over the world to exchange ideas and discuss recent progress in all fields of electrical engineering and informatics from basic science to practical applications. The organizing committee cordially invites you to participate in the conference.
Topic

The scopes of the conference are Power Engineering, Telecommunication, Control Engineering, Information Technology, Electronics, Informatics, Data Base and Software Engineering, Biomedical Engineering and Computer Engineering

Original papers on the following topics, but not limited to, are welcome to be submitted:
General
Fundamental and Education
Power Engineering

would Read More..!

Thursday, January 22, 2015

Let's read Quran before Class

Insyaallah in Januari 26, 2015 we will start class at UIN Sunan Gunung Djati Bandung, yesterday I met Mr. Ichsan taufik talked us that we should begin the lesson with read the holly quran, more over in the end of the study, there will have been a questionarare whethere the Lecture read Quran in their class or not.

Well.., honestly I insyaallah try to read Quran before class room started, as a Moslem, it's not only our obligation to read it but also will given us tranquility to our heart. Oke, guys..whether you are Informatics students, you have to proud to be Moslem, don't ever say that "We study in UIN Sunan Gunung Djati but we are in general faculty that's "Informatics Engineering", just be humble university students, insyaallah being real moslem you will be good in this world and the hearafter.

you will study so many programming in this department such as Java, PHP, Android etc. you can be Engineer, Analyst, Lecture, Teacher or what ever you want to be, but the most important thing is to be pious people, being this can bring us insyaallah to be sucess in this world and the hearafter :).

would Read More..!

Saturday, November 15, 2014

How to increase your spirit...

Well...uh, where are U guys (university students) I was already in class. 

would Read More..!

Friday, October 10, 2014

Do not cheat on the Exam

This week is assessment time, the most important things is prepare your self, learn hard and practice your code in Object oriented programming using Java tools, remember guys..I will score three indicators of your test, design, code and output of your product.

two days ago, I found so many students who did the bad things as I told above, they put their bag in front of the class room included their hand phone and some other communications tools, I found some diligent students were still trying to code, I know that the code was complex enough...

Unfortunately I saw some students who didn't code and design, but can get the three applications less than 2 minutes, it was the product of two students who finished early...perhaps some of them gave the application of assessment to him/her, but I know the design and code, he or she just edit the design such as change font style, color.

no tolerance for the students who cheat or do plagiarism in the exam, the score will be E if you don't ask for apologize and promise that you are going to do such a bad thing / AIK.

would Read More..!

  © Blogger template 'External' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP